[O2] Co warto lub nie warto zamówić do Toura2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mrqtm
    Rider
    • 2011
    • 253

zgadzam się z pandzikiem
    Była Octavia Tour +
    jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

• BADYL
      RS
      • 2011
      • 2396
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

mar979, przejrzałem fotki Twojego auta i mam pytanie zgodnie z tematem....nie warto byłoby zamówić pakiet skórzany? No chyba, że obszycie kiery potraktować jako MOD :wink: ps. auto wygląda super
      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Borsuk2
        L&K
        • 2010
        • 1203

Zamieszczone przez pandzik
        Liftback z wycieraczką wygląda po prostu gówniane.
        To tak jak kombi bez relingów :P .
        Fajna stronka

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez Borsuk2
          To tak jak kombi bez relingów .
          kombiak bez relingów wyglada paskudnie. Tak jak gdyby ktoś przy jego składaniu w fabryce o czyms zapomniał.
          Czarny Elegance

Komentarz

• Rosomak
            L&K
            • 2011
            • 1365
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

wygląda po prostu gówniane.
            w/g mnie to po prostu biały kolor wygląda gównianie, dosłownie jak podkład pod kolor bazowy!
            Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
            http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
            Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• wielb
              Ambiente
              • 2011
              • 188
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Blokada skrzyni jest dobra dla emerytów.

W twoim wieku jak Ci się włąmią to ich piechotą dogonisz? No może i racja że emeryt z laską nie da rady i jemu blokada się przyda.
              O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• zwolin
                Rider
                • 2010
                • 656

wielb, jak Ci będą chcieli ukraść, to grzecznie oddasz kluczyki jak ładnie poproszą. Uwierz mi na słowo.
                Takie blokady to tylko komplikowanie sobie życia i wq... się za własne pieniądze. Zwłaszcza, że i tak raczej 99% osób kupujących nowe samochody opłaca AC.
                Ale oczywiście każdy za swoją kasę kupuje to co mu pasuje. Polecam jeszcze blokadę na kierownicę, na pedały i ew można na noc zabierać pod poduszkę kable zapłonowe :szeroki_usmiech
                Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                O II Tour Combi 1.6
                Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Chris11
                  RS
                  • 2011
                  • 1587

Zamieszczone przez zwolin
                  wielbTakie blokady to tylko komplikowanie sobie życia i wq... się za własne pieniądze. Zwłaszcza, że i tak raczej 99% osób kupujących nowe samochody opłaca AC.
                  Problemem jest tylko to, że praktycznie każdy ubezpieczyciel powyżej określonej kwoty wymaga dodatkowego zabezpieczenia przed kradzieżą i tak koło się zamyka...

Osobiście też jestem zdania, że wszelkie blokady na niewiele się zda, jeśli nasze auto znajdzie się na liście "zamówionych i szczególnie poszukiwanych" przez amatorów cudzej własności. Na szczęście, Skoda raczej nie łapie się do tej kategorii.
                  Niemniej jednak, sądzę, że mają one odstraszać tych mniej rozgarniętych, którym zależy na podprowadzeniu czegokolwiek, co da się opchnąć na części i jeśli obok siebie będą stały dwa takie same/podobne egzemplarze, przy czym jeden będzie dodatkowo zabezpieczony, to dla niego wybór będzie jasny.
                  I muszę powiedzieć, że ja lepiej się czuję z faktem posiadania tego dodatkowego zabezpieczenia.

Komentarz

• Rosomak
                    L&K
                    • 2011
                    • 1365
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

i ew można na noc zabierać pod poduszkę kable zapłonowe
                    Oooo...! Bardzo dobry pomysł! Będę to praktykował!
                    Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• zwolin
                      Rider
                      • 2010
                      • 656

Zamieszczone przez Chris11
                      Problemem jest tylko to, że praktycznie każdy ubezpieczyciel powyżej określonej kwoty wymaga dodatkowego zabezpieczenia przed kradzieżą i tak koło się zamyka...
                      1. Immobiliser. 2. Alarm. No chyba, że rozważamy opcję, bez alarmu, ale za to z blokadą. Dla mnie to conajmniej dziwne, ale o gustach się nie dyskutuje.

Co do mniej rozgarniętych, to nie ma siły. W... Ci taki szybę wartą 2 koła z montażem, żeby "wziąć sobie" drobne z popielniczki. Jedena rada - eliminować :zastrzelic
                      Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                      O II Tour Combi 1.6
                      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Rosomak
                        L&K
                        • 2011
                        • 1365
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

1. Immobiliser. 2. Alarm.
                        Dokładnie!
                        Dlatego ja zamiast wybrać alarm wybrałem blokadę skrzyni, bo i tak musiałem ze względu na wymóg ubezpieczeniowy w pojeździe powyżej 50kzł.

Komentarz

• mrqtm
                          Rider
                          • 2011
                          • 253

hehe przemoc fizyczna nie jest rozwiązaniem ale popieram
                          Była Octavia Tour +

Komentarz

• skoh
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 176

Jeżeli chcecie zabezpieczyć auto alarmem, przed kradzieżą, a nie przed wybiciem szyby to nie polecam żadnych alarmów fabrycznych czy też montowanych w ASO. To są tylko piszczałki. Najlepiej założyć alarm samemu i kamuflować wszelkie okablowanie w fabryczne wiązki. I pamiętajcie, że dobre alarmy mają wszystkie przewody jednego koloru.

Komentarz

• mrqtm
                              Rider
                              • 2011
                              • 253

skoh masz racje dobry alarm to taki który nie jest zakładamy wszystkim w taki sam sposób
                              Była Octavia Tour +

Komentarz

• pandzik
                                RS
                                • 2011
                                • 2254
                                • Seat

Zamieszczone przez wielb

W twoim wieku jak Ci się włąmią to ich piechotą dogonisz? No może i racja że emeryt z laską nie da rady i jemu blokada się przyda.
                                Jak Cię boli głowa to spróbuj uszczelnić instalację gazową. Może to od tego. Gdy już coś próbujesz napisać, to rób to z głową, bo pierwszego zdania nie mogę niestety rozszyfrować.

Blokada jedynie zawraca dupę użytkownikowi. To wszystko.

Zamieszczone przez mkania777
                                zwolin napisał/a:
                                1. Immobiliser. 2. Alarm.

Dokładnie!
                                Dlatego ja zamiast wybrać alarm wybrałem blokadę skrzyni, bo i tak musiałem ze względu na wymóg ubezpieczeniowy w pojeździe powyżej 50kzł.
                                Tego to już w ogóle nie rozumiem. Miałeś do wyboru alarm oraz blokadę. Wybierasz blokadę z jedynie sobie znanych powodów. Widać lubisz sobie zawracać głowę takim badziewiem, zamiast rozbroić alarm i centralny jednym przyciskiem na pilocie.

Zamieszczone przez mkania777
                                pandzik napisał/a:
                                wygląda po prostu gówniane.

w/g mnie to po prostu biały kolor wygląda gównianie, dosłownie jak podkład pod kolor bazowy!
                                Nie skracaj w idiotyczny sposób mojej wypowiedzi. Rzecz dotyczyła tylnej wycieraczki, o której była mowa i która IMO szpeci O2 w wersji liftback . I nie jest to odosobnione zdanie.

Ty natomiast chciałeś się po szczeniacku odegrać i dopieprzyłeś się mojego koloru samochodu.
                                Po prostu brak słów. DOROŚNIJ człowieku.

Komentarz

• radgal
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 49

Widzę, że dyskusja nabiera rumieńców...

Niemniej jednak wracając do tematu co warto lub nie warto zamówić trzeba najpierw sobie odpowiedzieć na pytanie czy samochód ma być piękny i stać w garażu czy trzeba go będzie co rano odpalać, podgrzewać, oczyszczać żeby mieć jak najszybciej pojazd przygotowany do bezpiecznej jazdy do pracy.
                                  W pierwszym przypadku halogeny na tak, tylna wycieraczka na nie.
                                  W drugim przypadku podgrzewane spryskiwacze, tylna wycieraczka na tak, halogeny wg mnie na nie gdyż potrzeba użycia jest sporadyczna, a efektywność doświetlenia znikoma.

Komentarz

• geralcik
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 61

Zamieszczone przez radgal
                                    a efektywność doświetlenia znikoma.
                                    ja mam raczej odmienne zdanie, doświetlanie spisuje się znakomicie
                                    Turas 2 mit gas naturlich

Komentarz

• radgal
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 49

niestety precyzja określeń "znikoma" jak i "znakomita" jest mała więc i tak trzeba się zawsze kierować własnymi preferencjami

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Dla mnie te halogeny to tylko dodatek stylistyczny. Wystarczyloby mi zeby tam byly tylko dzienne.
                                        Za to brak tylnej wycieraczki to jakies nieporozumienie. Jezdze autem bez niej i wiecznie sie wkurzam ze nic nie widac do tylu jak pada deszcz i bez znaczenia czy to liftback czy combi, przy czym brak tego w tym drugim to juz totalny idiotyzm - na szczescie to daja jeszcze w cenie.

A alarm i blokada, to IMO to drugie to najwieksze utrudnienie dla uzytkownika, bo jednak trzeba za kazdym razem ten klucz przekrecic przy wsiadaniu, a dla zlodzieja wiekszej roznicy nie ma. Pod maska zdjecie linek to kilkanascie sekund

To juz lepiej zainstalowac lip-lock

Zabezpieczeniem auta nie jest alarm, czy blokada tylko AC - taka jest prawda :roll:
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Rzecz dotyczyła tylnej wycieraczki, o której była mowa i która IMO szpeci O2 w wersji liftback . I nie jest to odosobnione zdanie.
                                          Nie rozumiem Twojego oburzenia ? Tak jak tobie ma prawo nie podobać się O II z wycieraczką, choć moim zdaniem to właśnie bez niej wygląda beznadziejnie (i to nie tylko moje zdanie), tak koledze ma się prawo nie podobać bialy lakier (a że ty akurat taki msz. No cóż. NIe bierz tego tak bardzo do siebie). Zresztą biały lakier ma tyleż zwolenników co przeciwników Moja żona np. nie cierpi białych aut i na każdo jedno białe mówi, że jest paskudne, choć w innym kolorze jej sie bardzo podoba. Wielu moim kumplom też nie podoba się biała O II (mamy takie służbowe w pracy) i mówią, że to najpaskudniejszy kolor jaki może być.
                                          Także jeśli tobie może nie podobać się wycieraczka na tylniej szybie (choc tego akurat nie pojmuję, bo raz że wyglada to fajnie, a dwa, że jej prawie nie widać a trzy - jest to praktyczne) to ktoś równie dobrze może napisać, że O II w białym kolorze wyglada paskudnie.

[ Dodano: Wto 06 Gru, 11 12:48 ]
                                          Tego to już w ogóle nie rozumiem. Miałeś do wyboru alarm oraz blokadę. Wybierasz blokadę z jedynie sobie znanych powodów. Widać lubisz sobie zawracać głowę takim badziewiem, zamiast rozbroić alarm i centralny jednym przyciskiem na pilocie.
                                          Widzę, że chcesz kolego mieć patent na jedynie słuszne zdanie
                                          Akurat kolegę doskonale rozumiem, bo z tych 2 rzeczy, jeśli mówimy o zabezpieczeniu samochodu przed kradzieżą, to blokada skrzyni cokolwiek daje. Alarm to zwykłe wywalenie kasy w błoto, bo ani nie odstrasza (nie raz widzę auto jadące z błyskajacymi kierunkami i wyjacą syreną i nikt specjalnie na to nie zwraca uwagi) ani nie zabezpiecza. Blokada skrzyni w jakis tam spsób utrudnia odjazd autem choć oczywiscie też może zostać sforsowana.
                                          Potwierdzam, to co napisał ktoś wcześniej. Najlepszym zabezpieczeniem jest to dobra polisa AC. Ale jeśli mowa o alarmie i blokadzie, to wybieram zdecydowanie blokadę skrzyni, bo przynajmniej cokolwiek daje i utrudnia złodziejowi pracę. Alarm to tylko pseudo ochrona na którego działanie nikt uwagi nie zwraca.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• bzyq_74
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3467
                                            • Volkswagen
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                            Zabezpieczeniem auta nie jest alarm, czy blokada tylko AC - taka jest prawda :roll:
                                            Tylko żeby mieć AC / znizki w AC trzeba się wykazać zabezpieczeniami :diabelski_usmiech
                                            MARCIN
                                            Mój szkodnik

Komentarz

• mrqtm
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 253

mi dwa auta ukradli w tym jeden był bez akumulatora bo akurat ładowałem wiec tylko ubezpieczenie wchodzi w rachubę
                                              Była Octavia Tour +

Komentarz

• Borsuk2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1203

Big, czytając Twoje opinie często są one dla mnie conajmniej kontrowersyjne. Ale dziś muszę przyznać, że masz rację. Podobał mi się Twój post .
                                                Fajna stronka

Komentarz

• obrus
                                                  Elegance
                                                  • 2011
                                                  • 783
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wg mnie warto:
                                                  ESP (ja akurat nie mam), wycieraczę, jumbo box (kupiłem dla nawiewów, korzystam z podłokietnika non stop), alu 16'. Halogeny przeciwmgielne - jak koledzy pisali - chyba tylko dla doświetlanania zakrętów. Jeżeli jesteś skłonny na nieco gorszą jakość odbioru radia - kup je oddzielnie. Powinni zamontować w ASO za free.
                                                  Ja w sumie żałuję braku ESP i halogenów.

Komentarz

• mrqtm
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 253

a poweidzcie mi o co chodzi z tymi dywanikami. to Toury nie maja przy zakupie dywaników?
                                                    Była Octavia Tour +

Komentarz

Pracuję...